Gör en rörinspektion innan det är för sent

Som husägare finns det mycket att tänka på när det gäller underhåll, reparationer och renovering. Ett område som många husägare brukar glömma är rören. Det är inte förrän det helt plötsligt går stopp som du inser att du behöver ta hand om dem, det är då du sätter dig framför datorn, söker efter rörinspektion stockholm och anlitar första bästa reliningfirma för att fixa ditt stopp i avloppet:)

Vi slänger en mängd underliga saker både i diskhon och i toaletten men det mesta av det ska absolut inte ner där. Till exempel fett efter matlagning i köket och blöjor i toaletten. Toaletter är ämnade endast för våra fysiska behov samt toalettpapper. Avloppsrensning stockholm kanske inte känns så fashionabelt, men det är en stor bransch som bara växer.

Om du någon gång varit på semester i vissa europeiska länder så vet du att i en del av dem kan man inte ens slänga toalettpapper i toaletten. I Sverige har vi blivit lite för avslappnande med det vi slänger i våra avlopp.

Använd sugpropp och hett vatten

Om du vet med dig att du slänger sådant du inte bör i både toalett och diskho så kan du regelbundet använda sugpropp. Sugproppen gör inte mycket om skadan redan är skedd men du kan förebygga vissa skador genom att göra det.

Att hälla ner lite hett vatten i diskhon och handfatet i badrummet är en annan bra förebyggande vana att ha. Lägg gärna till lite diskmedel för att lösa upp eventuellt fett.

Boka inspektionen

Även om du tar hand om dina avlopp så kan en rörinspektion vara bra också i förebyggande syfte. Boka en rörinspektion Stockholm om du bor i storstaden med omnejd och få besked om hur dina rör ser ut.

Om inspektionen visar att det finns problem så kan de som utför rörinspektion Stockholm även hjälpa dig att åtgärda många av problemen. De kan till exempel göra dränering eller avloppssanering. Skulle problemet vara bortom de åtgärderna så kan du även få hjälp med både relining och stambyte.