Takshingel – ett bra alternativ

Att lägga om taket är dyrt oavsett hur du väljer att gå tillväga. Materialet du väljer avgör dock hur dyrt det blir. Vilket har lett till att alltfler personer väljer att lägga shingeltak eftersom det är ett hållbart material som är väldigt prisvärt.

Vad är shingeltak?

I fråga om design påminner shingeltak om takpapp men designen är mycket mer tilltalande. I botten består takskingel Stockholm av glasfiber som täcks med bitumen som påminner om asfalt. Vilket gör att det påminner om papptak. Den stora skillnaden är att takskingel täcks av ett lager av krossad skiffer av något slag.

Tak Stockholm är ett brandsäkert material som inte fattar eld speciellt lätt. Vilket gör det här alternativet till ett populärt val bland många husägare. Att välja rätt material till taket kan verka svårt eftersom det finns så många alternativ på marknaden. Det är däremot inte nödvändigt att välja det dyraste materialet som erbjuds.

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med takskingel Stockholm är priset. Det relativt låga priset har gjort takskingel till ett av de populäraste materialen på marknaden. Att materialet dessutom är brandsäkert är ett stort plus.

Att lägga takskingel är rätt så lätt och du behöver inte vara en erfaren takläggare för att klara av det. Du bör dock vara medveten om riskerna som kommer med att befinna dig på taket av fastigheten. En takläggare har ordentlig säkerhetsutrustning som du själv säkerligen inte har.

Det faktum att du kan utnyttja ROT-avdraget när du anlitar en takläggare gör det lite billigare. Att lägga om taket är inte något du behöver göra speciellt ofta och det kan vara värt det att anlita en professionell takläggare för att få det ordentligt gjort.

Den enda nackdelen som kommer med shingeltak är ytan på materialet. Den krossade skiffern håller kvar snön på taket. Om du bor i en snörik del av vårt avlånga land är shingeltak förmodligen inte det bästa alternativet för dig.