När du behöver snabb hjälp med tekniken

Vi är många som jobbar hemifrån just nu. Det betyder att vår tekniska utrustning måste fungera. Om din dator till exempel någon gång helt enkelt kört fast mitt i ett möte online så vet du hur frustrerande det är.

Behöver du bättre wifi hemma

Något annat som har mycket större betydelse nu än innan pandemin är hur snabb vår uppkoppling är. Vare sig det handlar om de vuxna som jobbar hemifrån eller barnen som behöver göra läxor så behöver vi snabbare wifi. Genom att dra nätverkskabel till dina accesspunkter garanterar du bästa möjliga latency och uppkopplingshastighet.

Är dessutom hela familjen hemma och använder datorerna samtidigt så kan det bli riktigt jobbigt. Många av de mjukvaror vi använder på grund av att vi jobbar hemifrån tar upp mer bandbredd än vanligt. Lägg också till underhållning i form av streamade tjänster som vi använder mer nu när vi är hemma. Att behöva datorhjälp är inget som är konstigt, vår tekniska utrustning blir allt med komplicerad.

Det kan vara värt att ta en titt på hur du kan förbättra uppkopplingen i ditt hem. Innan pandemin var vi kanske nöjda med bandbredden vi hade. Den räckte till att surfa runt litet och för barnen att spela spel.

Nu bär som sagt våra nätverk en tyngre börda och du behöver säkert bättre wifi hemma. Ta kontakt med en IT-konsult som kan ta en titt på ditt nätverk och ge förslag på hur du kan förbättra det.

Stabilare nätverk

Det är inte endast bandbredden som spelar roll utan även att nätverket är stabilt. Om du behöver vara uppkopplad under hela arbetsdagen bör du kunna lita på att inte förlora uppkopplingen.

Många av de företag som söker hemarbetare på nätet insisterar med all rätta på att de arbetssökande ska ha en stabil uppkoppling. Dessutom behöver olika yrken som till exempel lärare eller handledare kunna vara tillgängliga hela arbetsdagen.

På samma sätt behöver exempelvis någon som har konstant kontakt med kunder en uppkoppling som inte sviker. Även där kan en erfaren IT-Support hjälpa till.

Smartare nätverk

Mycket i våra hem nu är beroende av stabilt nätverk. Många av oss har till exempel Smart TV och kanske lampor, kylskåp och termostat hemma som även de är uppkopplade till nätverket.

Därmed är det inte bara problem med din persondator som kan vara jobbiga utan du kan dessutom stå utan kylskåp, värme eller TV om det vill sig illa. Anlita en It-tekniker för att slippa strulet själv, eller läs på i manualerna om du är duktig på att lära dig.

På gott och ont så är vi nu mycket beroende av att ha ett stabilt och snabbt nätverk. Med dagens teknik ska vi dock heller inte behöva klara oss på den typen av bandbredd vi hade för tio år sedan.

Låt proffsen hjälpa dig

Oberoende av hur duktiga i är när det gäller datorer och nätverk så kan det vara så att vi helt enkelt inte har tid att underhålla och organisera detta. Speciellt svårt kan det vara att koppla upp och synkronisera alla de olika Smart-anordningarna i hemmet.

Där är det en bra ide att ta hjälp av proffsen. Om du behöver bättre wifi hemma och ett stabilare nätverk så överlåt det till dem. Att ha en bra IT-konsult att kunna kontakta är minst lika viktig som att ha kontakt med en bra elektriker.

En duktig IT-konsult kan hjälpa dig med flera olika aspekter inom IT förutom bättre wifi hemma. De kan till exempel hjälpa dig med både mjukvaruproblem och problem med de fysiska komponenterna i datorn.

De erbjuder även tjänster som installation och uppehåll av kameraövervakning som många nu har både i hemmet och på kontoret. Dessutom kan du få datorhjälp för seniorer om de äldre i familjen behöver några lektioner.

När du hitta en bra IT-konsult och etablerat ett bra samarbete med denne så kan du känna dig trygg. Då vet du att det alltid finns någon där som kan ge dig snabb och effektiv hjälp när du behöver det. Den här artikeln handlar mest generellt om IT, men behöver man macsupport finns det gott om aktörer som erbjuder även detta.