Från röda mattan till din garderob: insidertipsen

Har du någonsin sett Röda mattans ankomster innan någon större prisutdelning och önskat att du kunde anta ett liknande utseende för dig själv? I så fall är du inte ensam! Även om det kan verka skrämmande finns det flera insidertips som du kan använda för att få den röda mattan-looken utan att bryta banken. Läs vidare för att ta reda på hur du skapar en imponerande look inspirerad av några av Hollywoods största stjärnor.

Vad går in i en röd matta-look?

När det kommer till att påverka vid en speciell händelse ligger djävulen i detaljerna. Från de oklanderligt skräddarsydda smokingarna till de eleganta klänningarna, stjärnornas outfits är noggrant utvalda och noggrant koordinerade. De bästa utseendena är de som är skräddarsydda för individen, vilket får dem att se ut och känna sig som bäst. Om en röd matta-look är vad du är ute efter, överväg följande element när du planerar din outfit:

 • Tyg: Välj tyger som smickrar din kropp och är bekväma att bära. Naturliga tyger som bomull, linne och siden är ofta bäst för en röd matta-look, eftersom dessa vanligtvis ses som mer dressade och lyxiga.
 • Färg:När det kommer till färg, ju djärvare desto bättre! Oavsett om du väljer en klänning i ljus nyans eller en klassisk svart kostym, kan rätt nyans göra stor skillnad.
 • Tillbehör: Tillbehör är det som sätter igång en röd matta-look. Ett statement-halsband, ett dramatiskt bälte och en clutch är alla viktiga delar för den perfekta ensemblen.
 • Hår och smink: Hår och smink kan göra eller förstöra din look. För att återskapa stjärnornas stilar på röda mattan, välj en mjuk, naturlig makeup-look och en frisyr som är ren och sofistikerad. Tänk på att använda återfuktande balsam, också.

Hur man får den röda mattan på en budget

En av de fantastiska sakerna med att återskapa en röd matta-look för dig själv är att det inte behöver kosta en arm och ett ben. Här är några tips för hur du får den glamorösa looken utan att bryta banken:

 • Hyr, köp inte: Överväg att hyra artiklar för din look istället för att köpa dem. Många nätbutiker och butiker erbjuder nu uthyrningstjänster för högtidskläder, så att du kan få en designerlook för mindre.
 • Handla begagnat: Sparsamhets- och varubutiker är en stor källa till exklusivt mode för mindre. Du kan ofta hitta designerplagg i bra skick, så att du kan få det utseende du vill ha billigt.
 • DIY: Om du är listig, överväg att göra dina egna tillbehör. Du kan skapa dina egna bälten, pannband och till och med örhängen för att fullända din look.
 • Låna:Var inte rädd för att låna bitar av vänner och familj. Chansen är stor att du känner någon som har ett föremål som skulle passa perfekt för din look!

Hur man klär sig som en stjärna

När det kommer till att klä sig som en kändis finns det flera steg du kan ta för att se ut som en miljon dollar utan att faktiskt spendera så mycket. Här är några av de bästa sätten att få den röda mattan-looken utan att gå över budget:

 • Forskningstrender: Undersök vad som är trendigt i modevärlden för närvarande och se om du kan hitta liknande föremål för mindre. Många butiker erbjuder liknande utseende för en bråkdel av kostnaden för designdekor.
 • Shop för försäljning: Många butiker erbjuder rea under hela året, så håll utkik efter när varor du vill ha kommer till rea. Dessutom kan det hjälpa dig att spara ännu mer genom att registrera dig för kuponger och rabattkoder från dina favoritbutiker.
 • Gå till Outlet: Outletbutiker är det perfekta stället att hitta designerplagg till en bråkdel av kostnaden. Du kan spara pengar samtidigt som du får samma snygga utseende som du skulle få i en butik eller ett varuhus.
 • Förbered dig i förväg: Ge dig själv gott om tid att hitta rätt plagg för din look. Att handla i sista minuten kan tvinga dig att köpa varor du inte är helt nöjd med, så planera i förväg så har du mer tid att hitta de perfekta varorna, som hur man bekämpa mjäll.

Tillbehören: Bling, Clutches och mer

Ingen röd matta-look är komplett utan några noggrant utvalda tillbehör. Dessa element kan förvandla din look från vanlig till extraordinär och lägga till omedelbar glamour till vilken outfit som helst. Här är några av nyckelelementen att leta efter när du skaffar tillbehör för ett speciellt evenemang:

 1. Smycken: Rätt smycke kan göra en enorm skillnad i ditt utseende. Välj ett statement-halsband, armband eller örhängen för att ge lite extra gnistan.
 2. Skor: Skor är viktiga för alla ensemble. Gå till klassiska stilar som stiletter eller stövlar för en tidlös look, eller lägg till lite kant med ett par statement-plattor eller sneakers.
 3. Kopplingar och handväskor: En statement-clutch eller handväska kommer att tillföra en extra färg till din look och kan komma väl till pass för att förvara småsaker som en telefon, kreditkort eller nycklar.
 4. Hattar och huvudbonader: Hattar och huvudbonader kan ge en unik touch till din look och kan hjälpa till att göra ett uttalande. Håll saker klassiska med en fedora, eller gör ett djärvt uttalande med en fjäderbeklädd huvudbonad. Om du vill ta upp utrymme, så fundera också på volymspray, det gör rena underverken.

När det kommer till hår och smink är målet att se ut som om du inte bär någon alls. Makeup och produkter alltså, inte att du ska gå renrakad. För att uppnå detta, välj en naturlig makeup-look med dämpade färger och subtil framhävning, och välj en frisyr som är enkel och klassisk. Här är några tips för att skapa en röd matta-värdig look hemma:

– Ansikte: När det kommer till ditt ansikte, välj en lätt daggfri foundation och minimalt med rouge. Lägg sedan till lite subtil höjdpunkt på toppen av dina kindben och ditt ögonbrynsben.

– Ögon: För en mjuk look, använd en neutraltonad ögonskugga och lägg till lite glitter med lite glitter eyeliner. Avsluta looken med lite förlängande mascara och en lätt applicering av eyeliner.

– Läppar: Håll din läpp naturlig med ett skirt läppglans eller ett neutralt läppstift. Om du vill lägga till lite dramatik, lägg till en svep av djupröd eller bärig färg till mitten av dina läppar.

– Hår: För en klassisk röd matta-look, välj en elegant och rak frisyr. Om du vill lägga till lite textur och rörelse till din stil, prova att använda en locktång eller heta rullar för en mjuk och subtil våg. Undvik sulfater håret!

Stylingtips: Vänd på huvudet med ditt utseende

När det kommer till styling är nyckeln att skapa en look som smickrar din figur och får dig att känna dig säker och bekväm. Här är några tips för att se till att du sticker ut på röda mattan:

 • Skräddarsy: Investera i att skräddarsy dina plagg för att säkerställa att de passar dig perfekt. Att ha en bit skräddarsydd efter dina exakta mått är ett bra sätt att få en polerad och sammansatt look.
 • Ränder och mönster: Om du vill göra ett uttalande, överväg att införliva ränder eller mönster i din look. Att kombinera olika texturer kan lägga till dimension och kan få din look att sticka ut från mängden.
 • Kontrast: Överväg att leka med kontrasterande färger och texturer för att skapa visuellt intresse. En ljus topp i kombination med en mörk underdel, eller vice versa, kan vara ett bra sätt att skapa en iögonfallande look.

Tips för att se och känna dig trygg på röda mattan

När det kommer till att se och känna ditt bästa för ett stort evenemang är det viktigt att komma ihåg att självförtroende är nyckeln. Innan evenemanget, träna på att gå i skorna och posera i din outfit. Detta hjälper dig att undvika eventuella felfunktioner i garderoben och hjälper dig att känna dig mer bekväm på den stora dagen. Påminn dig själv om att du ser bra ut och att du förtjänar att känna dig självförtroende. Att upprepa positiva mantran kan hjälpa dig att öka din självkänsla och kan hjälpa dig att känna dig mer förberedd för ditt stora ögonblick. Fokusera på ögonblicket. När det är dags att gå på röda mattan, njut av ögonblicket och fokusera på nuet. Se till att le och få ögonkontakt med fotograferna och andra gäster. Prata om något gemensamt, som er kärlek för… ja, inte vet jag. Sulfatfritt schampo.

När prisutdelningen rullar runt kan det vara roligt att återskapa utseendet på dina favoritnominerade. Undersök den nominerades utseende innan showen. Detta ger dig gott om tid att hitta liknande artiklar för mindre. Tänk också utanför boxen när du handlar artiklar. Leta efter varor i secondhandbutiker, onlinebutiker och boutiquebutiker för att hitta de bästa erbjudandena. Accessoarer är ett bra sätt att få den look du är ute efter utan att bryta banken. Överväg att lägga till ett uttalande som ett halsband, bälte eller huvudstycke för att fullborda utseendet.

Det var vad vi hade om styling från kändis-sidan, phew! Vilket långt inlägg det blev! Men vi hoppas verkligen att ni fått med er värdefulla och positiva tips. Vi ses i nästa inlägg! 🙂